Wachttijd Kredietbank: 9 maanden!!

By | 17 augustus 2015

Schuldhulpverlening die de schulden groter maakt

Wachttijd bij de Kredietbank inmiddels 9 maanden!!! Dus 9 maanden gebeurt er niks en lopen de schulden alleen maar op. Eerst incasso met honderden euro’s aan kosten en dan sturen zij het door naar een deurwaarder met nog eens honderden euro’s aan kosten. De incasso buro’s en deurwaarders lachen zich kapot terwijl de ellende van de mensen steeds groter wordt. B&W van Maastricht wordt eens wakker!! Pas na 9 maanden gaat de schuldhulp bemiddeling van start!! Als schuldeisers niet akkoord gaan dan start alles weer van voren af aan. Dan volgt het WSNP traject en dit duurt ook weer 8-12 maanden!! Waar zijn we mee bezig?? Dit hangt vele gezinnen boven het hoofd……

One thought on “Wachttijd Kredietbank: 9 maanden!!

  1. Ineke van der Werf

    Ik ben het helemaal eens met het schrijven van Huup Peters. Hoe kun je positief blijven denken als je zo lang moet wachten voor je echt hulp krijgt bij het oplossen van je problemen. Wij zijn ongeveer een jaar geleden gestart met het begeleiden van een jong stel bij het op orde brengen van hun financiële problemen. Door hun inzet en vertrouwen in ons lukt het tot nu toe goed. Maar de weg is lang en heel erg moeilijk. In het begin kwamen we dagelijks en nu nog wekelijks zaken tegen die zo moeilijk te begrijpen zijn, voor ons en ook voor hen. De mensen van de Kredietbank werken hard maar volgens mij zijn er te weinig mensen bij de Kredietbank. Ze kunnen ook geen ijzer met handen breken. Een oplossing zou zijn meer personeel bij de Kredietbank en maatjes zoeken voor mensen die in de problemen zijn geraakt.
    Een betrokken begeleidster

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *