Blije B

 

DE BLIJE B : Wie zijn wij?

Vanuit Bewustzijn en Burgers naar Beweging en nieuwe Bank

De Blije B is een burgerinitiatief van professionals, die een duurzame coöperatieve fairtrade spaar- en investeringsbank oprichten. Wij hebben onder andere gewerkt bij financiële instellingen en zijn op ons eigen vakgebied experts. Het initiatief is van, voor en door de mensen. De Blije B helpt het bewustzijn en de economie positief te groeien en stelt de burger en haar samenleving centraal. Via de Blije Beweging zal de bank ontstaan. Deze stelt zich een rechtvaardige samenleving en gezonde economie ten doel. Daarbij gaan wij uit van welvaart in plaats van schaarste.

Waar staan wij voor?

Sparen, investeren en renderen met De Blije B. In tegenstelling tot de huidige banken geven wij als volreserve bank niet meer uit dan wij in kas hebben. Naast financieel rendement geeft De Blije B rendement op Ecologisch, Emotioneel en Sociaal gebied. Wij investeren in de lokale economie, in innovatie en in het Midden- en Kleinbedrijf. De ruggengraat en motor van onze economie. De B van De Blije B staat niet alleen voor Bank. Het staat ook voor Bewustzijn, Burger en Beweging.
Zodra de Blije Beweging groot genoeg is, voeren wij het Referendum in, zodat burgers weer zelf kunnen bepalen. Voorbeeld: in Zwitserland kan iedereen over belangrijke zaken meestemmen. De Blije B is dienstbaar aan de mens, natuur en de samenleving. De Blije B werkt niet met bonussen, renteheffingen en speculeert niet. De Blije B garandeert een duurzame ontwikkeling en stabiele economie. Wij brengen geld terug naar een middel, zodat het weer dienstbaar wordt.

Hoe zien wij dat in de praktijk?

  • Met onze nieuwe hypotheekvormen bespaart men op 30 jaar gemiddeld 100.000 euro aan rente, bij een huizenprijs van 230.000 euro. Door de afschaffing van rente en het uitsluitend werken met rendement, zijn we het eerste echte duurzame financiële initiatief van Nederland.
  • Via het Bail-free spaar- en investeringsprogramma beschermen wij vermogens vanaf 100.000 euro tegen grijpgrage handen uit de politiek, EU en banken. Het vermogen gaat de samenleving dienen en is waardevast. Dat is mede dankzij het rendement dat De Blije B geeft.
  • De Blije B leden hebben toegang tot de URA munt, ledenmarktplaats, bedrijvengids en inkoopcollectief die verbinding maakt, kosten bespaart en omzetten verhoogt. Ieder lid is mede-eigenaar, heeft één stem inspraak en recht op rendement en een referendum.
  • Hoe kun je meedoen de bank te realiseren?

Vanaf 25 euro ben je medestander van het initiatief en indien gewenst het eerste jaar gratis lid. Met 100 euro ben je mede-eigenaar van de bank en ontvang je een ledencertificaat die op termijn rendement geeft. Door mee te doen realiseren wij een rechtvaardig samenleving gebaseerd op welvaart. Voor ons, voor onze kinderen en de toekomst van de aarde. Wij zijn zelf de verandering.

http://www.deblijeb.nl/elevator-pitch.html